26.3.13

Elämän rohkeuttaTämä on lahja sinulle. Anna hyvän kiertää ja jaa eteenpäin.

Kuuntele. Kuuletko?


Sinua odotetaan. Koko maailma ja kaikki sen pienet ihmeet odottavat, että löytäisit ne. Edessä on niin paljon uutta ja vierasta, että moni kavahtaa pienuuttaan ja pelkää.

Ei kannata pelätä tai jää hyvä elämä elämättä. Pidä silmäsi auki niin olet vapaa näkemään kaiken. Mielikuvituksen voima tekee meistä rajattomia.

Toiset uskovat omistavansa jotain, jotkut paljonkin. Mutta maailma,se kuuluu elämänhaluisille. Ja tulevaisuus - se kuuluu niille, jotka uskovat unelmiensa kauneuteen. Eikä kauneudesta voi saada kyllikseen. Ahmi siis elämää, sillä siinä kohtuus on ehdottomasti liian vähän.

Kävele vierasta reittiä töihin. Hymyile tuntemattomille. Soita vanhalle ystävälle. Laula. Tanssi. Kysy, mitä naapurillesi kuuluu. Usko unelmiisi. Tartu hetkeen ja ole läsnä siellä missä olet. Anna anteeksi. Anna elämälle mahdollisuus. Anna suukko. Anna syitä iloon - niillekin, jotka eivät sitä mielestäsi ansaitse. Muista, että heikot ovat julmia, ja lempeyttä voi odottaa vain voimakkailta. Ja muista, että kyllä sinussa voimaa piisaa. Aina et ehkä tiedä, oletko onnellinen vai surullinen, tai kumpaa edes pitäisi olla.
Pysähdy ajattelemaan, mutta pysähdy vain ajatellaksesi. Et koskaan saa taltutettua hevosta, jos jäät aidalle istumaan. Naura elämälle. Naura vastoinkäymisille. Naura itsellesi ennen kuin muut ehtivät.
Lähde matkaan ja etsi polku, jotta voit kulkea sen sivussa. Etsi joku, josta pitää kiinni. Etsi joku, joka kuuntelee. Haluaa ymmärtää ja haluaa kuunnella. Jos etsit vain yhtä asiaa, ja se jää ainoaksi, jonka ikinä löydät. Etsi tarinasi. Sinun tarinasi.


Text: Antti Huttunen / YLE
Executive Producer: Jasmiini Lappalainen / YLE
Music: RSO
Composer: Jani Niinimäki/YLE, RSO
Narrator: Matti Ristinen
Director: Miikka Lommi / Kennel Helsinki
Executive Producer: Petteri Lehtinen / Kennel Helsinki
Cinematographer: Tuomas Järvelä
Editor: Antti Kulmala
Stylist: Jonna Lehtinen
Line Producer: Johanna Tarvainen
Make Up: Salla Yli-Luopa
Gaffer: Miska Rämö
Sound Design: Juri Seppä
Colorist: Adam Vandor
Casting: Anna-Maija Salmi / Kennel Helsinki


Viisastumme useammin epäonnistumisista kuin menestyksestä.
Kun ymmärrämme, mitä emme halua tehdä,
opimme, mitä haluamme tehdä.
-Samuel Smiles-

2 kommenttia:

Pedro kirjoitti...

Sinun tarinasi.
Tuolla viitteellä YLE hakee kesäduunareita. Tyttäreni on rustannut tarinaansa YLE:lle, joka on paikoitellen aika hauskaa luettavaa.
Hakijoita on tuhansia ja vain 30 otetaan, joten Sinun Tarinasi pitää olla ylen hyvä, jotta kesäduuni irtoaa.

Ripsis kirjoitti...

Ylen tiuha seula.
Vaikkapa kommikiitokseksi Pedro niin peukutus näytön tältä puolelta tyttärenne hyväksi.