7.10.10

AnteeksiMiksiköhän anteeksi on niin vaikeaa pyytää?

7 kommenttia:

AnnaY kirjoitti...

Nimpä!

orvokki4 kirjoitti...

Niinpä. Anteeksipyyntö on helpointa (?) varmaan silloin, kun sielussa raastaa ja tuntee tehneensä väärin ja empatia on ottanut vallan. Mutta silloin kun vielä tuntee itse kokeneensa vääryyttä tai tuntee (uskoo) olevansa oikeassa anteeksipyyntöä ei ehkä voi sanoa, se olisi vain sanoja vailla merkitystä. Mun on helppo pyytää anteeksi kun olen kokenut sanovani pahasti. Noo, helppo ja helppo, mutta yritän ainakin.

Mustaleski kirjoitti...

Se lienee taidoista vanhin ja vaikein, mutta onnistuu kyllä kun nöyrtyy ja yrittää asettua toisen asemaan, tuossa yllä Orvokki sanookin asian aika lailla samalla tavoin kun itsekin ajattelen.

ripranie kirjoitti...

Kiitos Anna, orvokki ja mustis.
Anteeksi pyytäminen voi olla joskus todella vaikeaa. Pyyteetön anteeksipyyntö voi olla myös valinta, jonka toivotaan toimivan rakentajana eri tilanteissa.

aikatherine kirjoitti...

mULLE OPETEEIIN JO KAKARANA, ETTÄ KUN OLET NIIN KAMALA KAKARÁ MUISTA AINA PYYTÄÄ ANTEEKSI. NIIN SIIN KÄVI ET TÄÄ YKS JOKA ENITEN VIHAS JA PAHOINPITELI HÄN TULI SIT SIIN ENNE KUOLEMAANSA JA PYYTI ANTEEKSI KAIKKEA SIINÄ PAIKASSA JA HETI..
KYLLÄ SE LUJILLE OTTI MUTTA LOPULTA AJATTELIN JOTTA JOS EN ANNA OLI SENTIS USIAN KERRAN YRITTÄNY NIRHATA HENGEGEN MULTA. MUTTA SANOIN. MINÄ ANNAN JA KUN SE OLI TEHTY SE OLI VALTAVA HELPOTUS.. SEN JÄLKEEN OLEN KYLLÄ PYYTÄNY ANTEEKS AIKA MONTA KERTAA.. PAPPI SANO RETRIITIS ETTÄ KUN ANNAT ANTEEKSI JA PYYDÄT ANTEEKSI JUMALAN TYÖ KEVENEE.. NOON NÄÄ PAPIT JOSKUS HAUSKOJA.. VOIHAN SE OLLA NIINKIN. TOIN NYT ESILLE MITELIN KAKSI PUOLTA.. ON TÄRKEETÄ PYYTÄÄ JA YHTÄ TÄRKEETÄ ANTAA.. KUN LUOPUU OMASTA TUOMAROINNISTA JÄÄ SILLE LOPULLISELLE ARMOLLE TILAA.. AJATELLAAN VAIK YHTÄ MIESTÄ SUOMES KUN TAPPO KAKSI PIENTÄ TYTTÖÄ HE OLI IHANLAPSIA. TÄÄ KIDUTTI RAISKAS TAPPO JA POLTTI HEIDÄT TYNNYRISSÄ.. MÄ SANNOINKERRAN SIT PAPILLE ETTÄ SIINÄ OLI MUN RAJA. SE OLI STOP. EI ARMOA.. PAPPI SELITTI ETTÄ JOS MIELI ON SAIRAS EI OSAA KATUA. NO EI SE KADU VIELÄKÄÄN.. ELI IHMINEN VOI LUKITA MIELENSÄ JA TEHDÄ MITÄ VAIN.. ILMAN TUOMIOTA. NO MÄ AVASIN MUN BIBLIAN JA SIIN OLI HETI, KU TÄÄÄ JEESUS SANO ETTÄ JOKA KOSKEE VIATTOMAAN LAPSEEN OLISI PAREMPI PISTÄÄ MYLLYKIVI KAULAAN JA UPOTTAA MREN SYVYYKSIN. SEN JÄLKEEN OLEN OPPINUT SUHTEUTTAMAAN ASIAT.. KERRAN PYYDETTY ON PYYNNÖN JÄLKEEN ANTAJAN TAAKKA.. JOS EI PYSTY KANTAA OMAN TAAKKANSA YKSIN.. TOIVOTTAVASTI EI OO HIRVEETI KIRJ.VIRH. EN NÄE MITÄÄN KATSON VAIN NÄÄ NAPPULAT.

aikatherine kirjoitti...

ANTEEKSI EN TAJUNNU ET TULI NOIN PITKÄ ROMAANI.. HUH

ripranie kirjoitti...

Kiitos Katri, elämänviisaudestasi saa paljon ammenettavaa. Kommentissasi kiteytyy hyvin anteeksipyytämisen ja -antamisen ydin.